Reizen naar Portugal

Reizen naar Portugal

Reizen naar Spanje

Reizen naar Turkije

Reizen naar Italie

Bagage

Check de bagageregels bij uw luchtvaartmaatschappij!

Bagage

Hoeveel bagage (hand- en ruimbagage) u mee kunt nemen verschilt per maatschappij! Over het algemeen staat de maximaal toegestane hoeveelheid op uw ticket vermeld. In geval van een teveel aan bagage kan een vergoeding per kilo worden gevraagd. Het teveel aan bagage kan overigens ook geweigerd worden.

Kijkt u voor de actuele informatie en voorschiften over bagage op de website van de maatschappij waar u mee vliegt.

Bagageregels

Handbagage: wat mag er niet mee?

 • Scherpe voorwerpen:
  Scherpe en puntige voorwerpen mag u niet vervoeren in de handbagage. Wanneer deze toch worden aangetroffen bij de veiligheidscontrole, kunt u er vrijwillig afstand van doen of de voorwerpen eventueel meegeven aan diegene die u heeft gebracht. U mag deze voorwerpen ook meenemen in de bagage die u incheckt. U krijgt ingeleverde voorwerpen niet terug en u krijgt er ook geen vergoeding voor. Wanneer u weigert deze goederen mee te geven of af te staan wordt u de toegang tot de vlucht geweigerd.

 • Vloeistoffen:
  Ook gelden er speciale regels voor vloeistoffen. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder. Een lege thermosfles mag wel meegenomen worden.

 • Buggy, kinderwagen & Maxi-Cosi:
  Uw buggy, kinderwagen of kunt u uiteraard meenemen als u vertrekt vanaf Groningen Airport Eelde. Voor buggy en kinderwagen geldt dat deze bij het inchecken aangemeld moeten worden. U kunt de buggy/kinderwagen blijven gebruiken tot het moment dat begonnen wordt met instappen. De buggy/kinderwagen moet dan ingeklapt bij de vliegtuigtrap worden afgegeven, waarna hij in een apart gedeelte in het ruim wordt geladen. Bij terugkeer op Groningen Airport Eelde worden de buggy’s en kinderwagens als eerste uitgeladen. Zij komen als eerste op de bagageband in de aankomsthal. Voor Maxi-Cosi’s geldt over het algemeen dat zij kunnen worden meegenomen in het passagiersgedeelte. Als er te weinig ruimte is, kan alsnog worden besloten dat de Maxi-Cosi naar het laadruim moet. De beslissing van de bemanning is hierbij bindend.

 • Huisdieren:
  Vliegt u met Transavia, dan kunt u uitsluitend honden en katten meenemen. Uw hond of kat wordt vervoerd in het bagageruim in een kennel of in de cabine in een leeftas. Het vervoer van hond of kat geschiedt altijd voor risico van de passagier. Kijk hier voor meer informatie.

 • Bagagewagens:
  Bij de terminal kunt u een bagagewagentje ophalen, zodat u uw bagage gemakkelijk kunt vervoeren. Na gebruik van de wagentjes kunt u ze terugzetten voor de terminal. Voor passagiers die gebruik maken van parkeerplaats P4 (lang parkeren) is er een aparte plek gereserveerd voor bagagewagentjes. Deze bevindt zich op de parkeerplaats zelf.

Per ongeluk iets verkeerds ingepakt?
Mocht u per ongeluk iets hebben ingepakt dat u niet mee mag nemen, leg dit dan in uw auto of geef het mee aan diegene die u heeft gebracht

 

Bron:WWW.GAE.NL

Tags: Vliegveld Eelde,, Controle,, Inchecken,, Bagage

Landkaart