Reizen naar Portugal

Reizen naar Portugal

Reizen naar Spanje

Reizen naar Turkije

Reizen naar Italie

Controle

Alle passagiers (en de bagage) ondergaan vóór vertrek een veiligheidscontrole. Dit wordt de security check genoemd. U wordt dan door een beveiligingsbeambte gescreend op voorwerpen die u niet mee mag nemen in het vliegtuig.

Wat mag u niet meenemen?

  • Vloeistoffen

Let op! Er gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een vliegveld binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta's, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.Klik hier voor meer informatie.

  • Scherpe voorwerpen

Het is verboden om scherpe of puntige voorwerpen in de handbagage mee te nemen of in/op de kleding te dragen. Hiertoe behoren ook zakmesjes, (das)spelden, scharen, scheermesjes, etc. Genoemde voorwerpen mogen wel mee in de ruimbagage. Voor het inchecken moet u ze in uw koffer hebben gestopt. Wanneer bij de veiligheidscontrole toch scherpe of puntige voorwerpen in uw handbagage worden aangetroffen, worden deze in beslag genomen. U krijgt in beslag genomen voorwerpen niet terug en u krijgt er ook geen vergoeding voor. Wanneer u weigert om deze voorwerpen af te geven, wordt u geweigerd op de vlucht.

Bekijk hier de volledige lijst met Verboden voorwerpen

  • Extra aandacht voor nep- en speelgoedwapens

Look-a-like-wapens en speelgoedwapens zijn in vakantielanden vaak vrij te koop. In Nederland zijn deze wapens verboden, omdat ze te veel op echte vuurwapens lijken. Indien u deze items mee terugneemt naar Nederland, dan volgt bij het aantreffen hiervan een boete (circa 150 euro) en registratie bij Justitie!

  • Mobiele telefoons

Uw mobiele telefoon mag mee aan boord, maar dient wel te zijn uitgeschakeld gedurende de gehele vlucht. In verband met storingen die kunnen ontstaan in de apparatuur van het vliegtuig is het ten strengste verboden uw mobiele telefoon te gebruiken of stand-by te hebben.

  • Gevaarlijke stoffen

Het is verboden om gevaarlijke stoffen mee te nemen in het vliegtuig. Een bus campinggas bijvoorbeeld of zelfs een flesje nagellakremover worden beschouwd als gevaarlijke stoffen. Wanneer dergelijke stoffen bij de veiligheidscontrole worden aangetroffen, worden ze in beslag genomen. U krijgt in beslag genomen stoffen niet terug en u ontvangt er ook geen vergoeding voor.

  • Elektronica

Persoonlijke geluidsapparatuur en laptops mogen niet worden gebruikt tijdens de vlucht (ook niet aan staan). Ze kunnen het instrumentarium van het vliegtuig verstoren.

Tags: Vliegveld Eelde,

Landkaart